Podgląd pojedynczego posta
Stary 14.05.2009, 18:55   #1
Ryest
Nowy na forum

Data rejestracji: 14.05.2009
Ryest w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cool SH-S182M pada czy wina płyt? +inne pytania

Witam
Posiadam już dosyć leciwego bo 3 letniego SH-S182M z biosem B06.
Od jakiegoś czasu zauważyłem, że filmy które nagrywam na płyty DVD na odtwarzacz dvd pod TV zaczynają jakby spowalniać na początku filmu/serialu.
Zaraz zaraz tylko co ma z tym wspólnego w/w Samsung. A wiele rzeczy;
1. Płyty które zakupowałem były od memorexa, EMTEC, Sony, TDK + i - (CMC,TDK03), Verby+ i - (CMC też się znalazła i w tej Marce) ale głównie MCC004 wczoraj zakupione. Z płytami gorszego pokroju nie zaobserwowałem efektu spowolnienia na odtwarzaczu DVD natomiast z kupionymi MCC004 już tak ale nie zawsze.
2. Zrobiłem kilka testów KProbe(PIE, PIF) chociaż z tego co czytałem na forum to samsung się do tego nie nadaję. Wychodzi na to że płyty gorszej jakości mimo większej iości błędów lepiej się odczytuja w DVD
Mam jeszcze starsze odtwarzacz dvd (e-max)i tam sieka lepiej od tego nowszego(WIWA)
3. Wypalałem te same pliki poprzez CDBurnerXP i Ashampoo 9 i wynik jest wręcz zaskakujący ponieważ na CDBUrnerXP nagrywa dłużej około 13minut 8x a Ashampoo około 9minut 8x. Skąd ta różnica ?
Płyty palone CDBurnerXP pokazuja większą ilość błędów od A9.

NIżej podam to co udało mi sie wydusić z tych lepszych płyt.

Verby Azo MCC04 Taiwan 8x
1 i 2 wypał Ashampoo
3. CDBurnerXP
1.

2.

3.

Przymierzam się ku zakupieniu Pionka 216D bo ten Samsung do odczytu sie nadaje

Nie wiem czy te screeny coś dadzą czy też nie ale warto zawsze coś zapodać a tym bardziej jeśli jest sie świeżakiem na forum.
Slużę innymi screenami z płyt niższej jakości.
Ryest jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online