Podgląd pojedynczego posta
Stary 21.05.2009, 19:33   #74
mgit
Guru

Data rejestracji: 22.08.2004
mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Stało się, nadeszła pora na zakup skanera, nigdy nie był potrzebny a teraz stał się niezbędny.

Ale do rzeczy, jest bardzo duży wybór i nie wiem co wybrać, kompletnie nie znam się na tego typu sprzęcie, tak więc co tu wybrać?

Kwota jaką chce przeznaczyć to powiedzmy 400 zł jak cena przekroczy te 400 zł powiedzmy o 50 zł to jest to akceptowalne o ile będzie tego wart.
Będą na nim skanowane głównie tekst i książki (dosyć grube), nie zamierzam na nim skanować zdjęć a tym bardziej klisz

Wymagam od skanera by jak najszybciej skanował, a jakość zeskanowanego tekstu była więcej niż zadowalająca, to samo tyczy się wszelkiego rodzaju tabel itd.

Główny nacisk tyczy się szybkości oraz chicha praca ale nie wiem czy w tym przedziale cenowym uda się załapać dla takich wymagań

Co do dołączonego oprogramowania, nie musi mieć OCR gdyż mam ABBYY FineReader 9.0

Co polecacie, na co zwrócić uwagę w tego typu urządzeniach, będzie to mój drugi skaner, w sumie to pierwszy. Miałem przez trzy miechy skaner zintegrowany z drukarką, ale się nie sprawdzał.