Podgląd pojedynczego posta
Stary 22.05.2009, 11:58   #1893
sobrus
Jukebox Hero

Data rejestracji: 17.09.2004
sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Tak, ale GSM Playa najwyraźniej kuleje nieco w Lublinie. Słaby sygnał (a juz na pewno gubienie sygnału) zwiększa zużycie energii, więc włączenie UMTS może paradoksalnie sytuacje poprawić.

Co do Plusa to jego plusem jest na pewno świetne pokrycie i ogromna liczba stacji bazowych każdej częstotliwości. Dlatego nie chciałbym go wyłączać bo pewnie działa w najgorszej dziurze
(na przykład brata Play/Plus działa w piwnicy co jest dla mnie aktualnie niewyobrażalne - gubie czasem sygnał nawet w pokoju na piętrze. Mój telefon nie ma niestety najlepszej anteny).

Ale słyszałem że klienci playa sa traktowanie po macoszemu (tzn gorsza jakość rozmów na przyklad). Brat nic takiego nie zauważył na szczęście (ale też nie porównywał!).

No nic sam musze przetestować
I pomyśleć że miesiąc temu chciałem tel bez UMTS, bo "mi to niepotrzebne" . I jeszcze byłem niezadowolony że w komputroniku go nie mieli
A teraz i Mama i Brat mają 3G w Playu i jeszcze sie okazało że Play (gdzie zamierzałem przejść) lepiej działa w 3G niz w GSM. Ale bym sobie narobił bigosu

PS. w necie są opisane przypadki gdzie w trybie UMTS w odległości 2km od nadajnika Playa jest 5/5 kresek sygnału i to przez budynki, i jest to lepszy wynik niż GSM900 ery!
Nie wiem co oni montują ale mam nadzieje ze nie zaczniemy od tego świecić w ciemności

Ostatnio zmieniany przez sobrus : 22.05.2009 o godz. 12:08
sobrus jest offline   Odpowiedz cytując ten post