Podgląd pojedynczego posta
Stary 22.05.2009, 19:26   #978
Wawelski
Always newbie

Data rejestracji: 14.11.2003
Wawelski jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Wawelski jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Wawelski jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Wawelski jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
Jak podgląd ma być "jak cię mogę" - czyli brak obróbki kolorów, to byle monitor się nada.
A jak kolory ważne - to faktycznie CRT (coś na diamondtron polecam). Albo nieprzyzwoicie drogie LCD. Albo czekać na postęp i laser albo OLED.

A co do reszty sprzętu - nacisk kładłbym na kilka szybkich dysków w RAID do obróbki (bo to nie tylko kompresja, która wymaga procka - to też proste przycinanie, gdzie wąskim gardłem są dyski) i procek (tam, gdzie wąskim gardłem jest kompresja).
Czy warto się pchać w sensowną kartę graficzną - IMO teraz nie. A jak soft wesprze CUDA czy konkurencyjną technologię ATI to dopiero dokupić.