Podgląd pojedynczego posta
Stary 23.05.2009, 04:56   #462
DarAss
Nowy na forum

Data rejestracji: 23.05.2009
DarAss zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Exclamation

witam! pierwszy mój post na forum zaczynamy!

przewertowałem juz chyba większość tematów dotyczących SMA'a i Samby.
Ping mam, komputer odbiera i wysyła pakietu do konsoli. Adresy IP, brama itp więc jest ok.
ALE W SMS'ie nie widzi mi ikonki hosta( komputera ) z udostępnianymi filmami.
A folder jest udostępniony.
Plik mam skonfigurowany w ten sposób:
Kod:
192.168.1.2
MARIOLA-PC
KONSOLKA
DAREK
HAJZER
W konfiguracji protokołu w SMS'ie mam przestawione na SMB/CIFS.
SMB serwer jako MARIOLA-PC czyli niby ok. Nie wiem czy ten myślnik nie przeszkadza bo cos czytałem o znakach '-' i '_' ale nie zrozumiałem do końca o co chodzi.
Login i hasło może i nie są potrzebne ale dałem bo gdzieś wyczytałem że Samba czepia się zwykłego udostępniania plików i trzeba stworzyć uzytkownika i hasło i w udostępnianiu dodać go osobno. Nie wiem, czytałem że innym działa i bez tego. Wyłączałem już firewall'a i też nic.
Bez loginu i hasła też nie działało. SMS'a mam w wersji 2.8.
Nie mam już pomysłu, nie wiem co robie źle... Niby wszystko jest ok i sieć pomiędzy konsolą a PC'tem jest... Ale SMS nie widzi katalogów z filmami...
Czy może to byc wina tego że konsolę mam połączoną kablem ethernet zamiast zwykłym crossem? A może to jest główna przyczyna... Błagam o pomoc...

EDIT: Mały błąd miałem. Jedna cyfra w IP serwera nie zgadzała się z IP komputera na którym udostępniam filmy. Teraz wykrywa sieć.Po włączeniu SMS'a miałem login error. Usunąłem hasło i login i teraz, gdy łączy się z kompem, to SMS mi się zwiesza na dobre... Zamiast pokazac nową ikonkę w Available Media... Jakieś pomysły? Może to faktycznie wina tego ze kabel to ethernet a nie cross... Nie mam w obecnej chwili innego aby sprawdzić.

EDIT2: no dobra... widze ikonke... konsola wykrywa mi sieć... poradziłem sobie z udostępnianiem na Viście dla wszystkich... I teraz wchodząc w SMS'a i wybierając sieć jak odpalam jakiś film udostępniony na kompie SMS wiesza mi się na Detecting File Format... miał ktoś takie coś?? Widzi ładnie foldery ale nie uruchamia filmu.

Ostatnio zmieniany przez Berion : 23.05.2009 o godz. 19:46 Powód: //dp
DarAss jest offline   Odpowiedz cytując ten post