Podgląd pojedynczego posta
Stary 27.05.2009, 15:39   #362
nimal
Author
Zlotowicz

Data rejestracji: 29.03.2003
nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
w tej chwili mam konta w dwoch bankach
w jednym jest token, w drugim hasla jednorazowe

jak mam sie logowac do konta z tokenem to jestem chory - primo musze miec token, secundo karte (karte zawsze mam)
zajmuje to czas i uniemozliwia wykonanie opercaji (od biedy mozna zalogowac sie bez tokena - ale wtedy odpowiada sie na milion durnych pytan, ale zadnej operacji juz nie zrobisz)
token to kolejne pudelko, duzo wieksze od kartki z numerami (nie wspominajac o hslach sms - tu wystarczy fon, ktory tak czy siak zawsze pod reka jest), kore by trzeba nosic
a ktorego nie nosze

nie raz juz zas zdazyo mi sie wykonywac operacje w sklepie czy bedac na delegacji
i moglem to zrobic, bo do logowania do mbanku potrzebuje tylko wlasna pamiec a do wykonania operacji kartke ktora mam w portfelu lub telefon ktory mam w kieszeni
a tokena bym ze soba nie mial - oepracji bym nie wykonal - mialbym problem

a czy bezpieczniejszy? tak samo ktos moze ukrasc telefon jak i token
potrzeba pinu? i tak trzeba znac dane logowania do konta, wiec sama kradziez przedmiotu i tak nic nie daje

ze nie wspomne o baterii w tokenie (choc ta ponoc w tym moim ma starczac na 4 lata)

dla mnei token jest zaprzeczeniem wygody konta Internetowego - albo musisz nosic to pudelko ze soba, albo wykonywac operacje tylko z domu - dziekuje za takie rozwiania

Ostatnio zmieniany przez nimal : 27.05.2009 o godz. 15:41
nimal jest offline   Odpowiedz cytując ten post