Cytat:
Napisany przez nimal
jak mam sie logowac do konta z tokenem to jestem chory - primo musze miec token, secundo karte (karte zawsze mam)
zajmuje to czas i uniemozliwia wykonanie opercaji (od biedy mozna zalogowac sie bez tokena - ale wtedy odpowiada sie na milion durnych pytan, ale zadnej operacji juz nie zrobisz)
|
Jak musiałem się logować w mBanku za pomocą haseł jednorazowych, to byłem chory. Tabelka z 50 numerkami, trzeba odszukać odpowiedni i weź tu się nie rąbnij. To zajmowało czas. Na tokenie mam wyświetlony jeden numer, wygodnie pogrupowaną liczbę po trzy cyfry. Nie wiem o jakiej mówisz karcie - do zrealizowania operacji potrzebuję tylko token. Do mojego konta nie da się nawet zalogować bez tokena.
Cytat:
Napisany przez nimal
token to kolejne pudelko, duzo wieksze od kartki z numerami (nie wspominajac o hslach sms - tu wystarczy fon, ktory tak czy siak zawsze pod reka jest), kore by trzeba nosic a ktorego nie nosze
nie raz juz zas zdazyo mi sie wykonywac operacje w sklepie czy bedac na delegacji
i moglem to zrobic, bo do logowania do mbanku potrzebuje tylko wlasna pamiec a do wykonania operacji kartke ktora mam w portfelu lub telefon ktory mam w kieszeni
a tokena bym ze soba nie mial - oepracji bym nie wykonal - mialbym problem
|
Kwestia przyzwyczajenia - token jest mniejszy od mojego pilota autoalarmu, a kluczyki mam zawsze przy sobie.

Za to karta haseł jednorazowych po złożeniu by się zmieściła w portfelu (przecież nie wrzucę jej luzem do kieszeni, bo zaraz posieję), robi mi portfel 3 razy grubszy. Gruby portfel, owszem, byłbym w stanie polubić, ale nie z tego względu, że jest wypchany jakimiś hasełkami... Ale tak jak mówię, kwestia przyzwyczajenia.
Cytat:
Napisany przez nimal
ze nie wspomne o baterii w tokenie (choc ta ponoc w tym moim ma starczac na 4 lata)
|
Token ma ważność 4 lata. Już wymieniałem. A cały czas działał, bateria była OK. Prędzej skończy się bateria w komórce... Za to zdarzyło mi się w mBanku, że puszczałem więcej przelewów i mi się hasełka skończyły. I d.pa blada, a przelew trzeba wysłać...
Cytat:
Napisany przez nimal
dziekuje za takie rozwiania 
|
Ja też dziękuję za te rozwiązanie