Podgląd pojedynczego posta
Stary 30.05.2009, 18:25   #59
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Już myślałem, że wyczytałem sposób na ten nowy wygląd Allegro, ale niestety nie do końca:

http://aukcje.onet.pl/

Wszedłem, zacząłem przeglądać i.. rewelacja Znowu da się normalnie te strony przeglądać. Niestety szybko się okazało, że menu użytkownika, chociaż lepsze, jest już uporządkowane w nowy, "lepszy" sposób, a poza tym nie ma tutaj wszystkich aukcji ze zwykłego Allegro. Szkoda.. przez chwilę myślałem, że wrócę do wizyt na tej stronie.

Tymczasem powoli rezygnuję z korzystania z tego serwisu, po prostu przestało być to dla mnie przyjemnością i jak czytam różne wypowiedzi widzę, że nie jestem odosobniony:

Cytat:
Allegro juz pewnie wie, ze tylu niezadowolonych klientow przeklada sie na sprzedaz. W moim przypadku wygladalo to tak, ze z nudow wchodzilo sie poszkukać "okazji" ale od kiedy wprowadzili nowy wyglad zostalem uleczony. Jak nie mam potrzeby to tu nie zagladam i nie wydaje niepotrzebnie pieniedzy.
http://www.allegro.pl/phorum/read.ph...1161#href35155

Poza tym jak widzę są również bardziej wymierne efekty zmian - spadek ilości aukcji, czy - choć to było oczywiste - spadek ilości aukcji promowanych:

Cytat:
A promowanych dalej nie widać bez przewijania strony. Nie muszę chyba dodawać, że to problem dotyczący 99% ludzi a ja nie zamierzam zrobić nic żeby się dostosować do allegro. Wcześniej nie musiałem to i teraz nie muszę.

Dzisiaj promowanych aukcji było 898. Jeszcze 17 maja było 1079. Przy założeniu takiego samego poziomu jak 17 maja to tylko dzisiaj allegro nie zarobiło 17919zł. Przy założeniu takiego dziennego poziomu strat, to w ciągu roku allegro nie zarobi 6540435 zł + prowizje od sprzedanych przedmiotów promowanych. Może to sobie doliczą do ceny tego layoutu? To będzie wyjątkowo droga grafika.
Ciekawi mnie, czy jednak ktoś w Allegro śledzi to wszystko i może wyciągnie jakieś wnioski. A jeśli nie, to mam nadzieję, że powstanie jednak nowy serwis o funkcjonalności starego Allegro.

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post