|
Dla mnie w ebay'u największy problem to szybkość działania (a właściwie jej brak), zapychanie praktycznie każdego komputera przy otwarciu kilkunastu - kilkudziesięciu stron jednocześnie (co często robię, przy porównywaniu cen), a oprócz tego mała przejrzystość i funkcjonalność. Nie mówię tu w tym momencie o dodatkowych możliwościach płatności typu PayPal, bo choć rzeczywiście jest to ogromna wygoda, dla mnie w Polsce wystarcza konto bankowe, więc różnicy nie widzę. Choć fakt, że gdyby obydwa serwisy obejmowały różne kraje, to przewaga na korzyść Ebay'a byłaby znaczna.
Co do Allegro w rozdzielczości 1400 to trudno mi zgodzić się z tym, że wygląda już dobrze, bo ja mam jescze większą (1600) i dalej wszystko jest za duże. Pomniejszać niby można, ale czy o to chodzi. Zwłaszcza, że ostatecznie niewiele to zmienia.
Ale.. to problem Allegro, według mnie muszą się w końcu ugiąć i coś z tym zrobić, bo gdzie na forach nie czytam, ilość opini pozytywnych do negatywnych jest jak jeden do dwudziestu, albo i gorzej. Trudno coś takiego lekceważyć.
Jeszcze w sprawie zakupów na świecie. Może ktoś szarpnąłby się na napisanie jakiegoś prostego poradnika na ten temat - typu co się opłaca kupować i gdzie (w jakich serwisach aukcyjnych, sklepach internetowych itp.), ewentualnie też w jaki sposób można realizować płatność, wysyłkę itp. Ebay, Amazon są pewnie każdego znane, ale myślę, że Hongkong, czy ogólnie Japonia już nie, a jak widać, czasami bardzo opłaca się coś stamtąd zamawiać.
Ostatnio zmieniany przez andrzejj9 : 31.05.2009 o godz. 15:05
|