Cytat:
Napisany przez andrzejj9
Dla mnie w ebay'u największy problem to szybkość działania (a właściwie jej brak),
|
Wiesz, orientacyjnie licząc to na ebayu masz 1000 (TYSIĄC) razy więcej aukcji niż na allegro, więc co do szybkości działania to mógłbym polemizować.
Cytat:
Napisany przez andrzejj9
zapychanie praktycznie każdego komputera przy otwarciu kilkunastu - kilkudziesięciu stron jednocześnie (co często robię, przy porównywaniu cen),
|
Robię to samo, a nic mi się nie zapycha - może czas zmienić przeglądarkę?
A przynajmniej poblokować różne flashe, reklamy i inne dziadostwa.
Cytat:
Napisany przez andrzejj9
a oprócz tego mała przejrzystość i funkcjonalność. [...]
|
A to już jest zupełnie subiektywne odczucie - mnie przejrzystość i funkcjonalność bardzo odpowiada.
Cytat:
Napisany przez andrzejj9
[...]
Jeszcze w sprawie zakupów na świecie. Może ktoś szarpnąłby się na napisanie jakiegoś prostego poradnika na ten temat - typu co się opłaca kupować i gdzie (w jakich serwisach aukcyjnych, sklepach internetowych itp.), ewentualnie też w jaki sposób można realizować płatność, wysyłkę itp. Ebay, Amazon są pewnie każdego znane, ale myślę, że Hongkong, czy ogólnie Japonia już nie, a jak widać, czasami bardzo opłaca się coś stamtąd zamawiać.
|
Hongkong i Japonia też są na ebayu, wystarczy rozszerzyć wyniki wyszukiwania.
Generalnie taki poradnik IMO nie ma sensu - ceny się cały czas zmieniają, a wybór jest tak ogromny, że trudno byłoby napisać coś, co wszystkim by pasowało.