Podgląd pojedynczego posta
Stary 03.06.2009, 05:10   #13
Caius
Nowy na forum

Data rejestracji: 10.10.2007
Caius w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Wiesz to jak z obrazkiem jpeg, jeżeli będzie miał 400 -600 KB to za Chiny Ludowe nie rozróżnisz go, gdy będzie miał, np 5 MB.
Nie chwytasz, a zatem powoli i dokładnie.
Nie rozróżnisz jakości, fotki 400-600 KB (300dpi) od zdjęcia o wadze 5 MB (także 300dpi), oczywiście przy zachowaniu semsownych rozmiarów, np. monitor 21".
Nie wspominałem o zwiększaniu dpi, bo do pewnego stopnia takie oszustwo wzrokowe się udaje. Bawię się nieco grafiką (oczywiście nie taki poziom wiedzy jak u Ciebie) a trwa to zaledwie od 1999 roku. Narzędzie Corel9. Według Ciebie zapewne kiepskie i tanie jak barszcz.
Co do cen kodekow i innych "takich". Nero to już masówka i oni mogą schodzić z ceną. Podobnie Sony i inni, którzy wdrożyli podobne programy do produkci i walczą o rynki zbytu. Oprogramowanie napisane pod konkretne indywidualne, niepowtarzalne zamówienie, może być kiepściutkie, ale cena będzie sakramencka. Dlaczego tak się dzieje nie będę tłumaczył, ponieważ tęga z Ciebie głowa.
Generalnie jestem laikiem. Kiedyś tam otarłem się m.in o Podstawy Elekektroakustyki aut. Żyszkowskiego i inne takie związane z polibudą. No tak, ale Ty zapewne z 6 fakultetów.
Napisz stary jak poprawnie poustawiać Nero9, bo o ustawienia w Video Pro X nie będę pytał, bo to także taki "dups" za 200 dol. Ty tłumaczysz, co i jak, w programach powyżej 50 patoli (oczywiście w zielonych).
A może się mylę
Zresztą męczy mnie dialog z Tobą. Może ktoś inny z użytkowników Nero odezwie się i wtedy będzie coś konstruktywnego dla obydwu stron.
Pozdr.

Ostatnio zmieniany przez Caius : 03.06.2009 o godz. 05:16
Caius jest offline   Odpowiedz cytując ten post