Podgląd pojedynczego posta
Stary 04.06.2009, 09:46   #62
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Chyba się nerwowy robię, bo przy regulacji słuchawek do komputera wyregulowałem je trochę za mocno i.. urwałem kabel... (były lekko nadpęknięte przez co wypadały z.. 'szyn' co jakiś czas, ale do tej pory udawało mi się to bezproblemowo wsuwać z powrotem). Nie ten główny idący od komputera, ale cieniutki od samego jednego głośnika. Nie sądzę, żeby dało się to zlutować, zresztą słuchawki trochę i tak już miały, a że przy okazji uchwyt uszkodziłem jeszcze bardziej, to chyba nadszedł czas na wymianę.

Słuchawki to były KOSS UR 20. Szybko sprawdziłem i są takie na Allegro w całkiem przyzwoitych cenach (jak sprowadzałem kilka lat temu - oczywiście ze Stanów, to u nas były znacnie droższe). Nawet na miejscu we Wrocławiu za 89 złotych dostanę, więc tragedii nie ma. Zastanawiam się jednak, czy może nie spróbować czegoś innego.

Wyszukiwać cudów mi się teraz nie chce, ale zawsze kusił mnie inny model KOSS'a - PORTA PRO:

http://www.allegro.pl/item642153892_...dane_w_wa.html

I tu pytanie - używa(?) ktoś tego i może coś powiedzieć? Interesuje mnie przede wszystkim jakość dźwięku (głównie tony średnie i czystość dźwięku, basy nie muszą być bardzo głębokie) i wygoda. Te, które miałem były pod tym względem naprawdę niezłe, bo można w nich siedzieć godzinami i praktycznie nie czuje się żadnego uwierania, ani nic takiego. Tych drugich nigdy nie miałem na głowie, więc nie wiem, czy nie byłaby to zmiana na gorsze. Z drugiej strony mam jeszcze inne słuchawki KOSS'a, do mp3 (symbol coś 55, nie pamiętam dokładnie), w których jakość dźwięku odpowiada mi bardziej niż w tych komputerowych, więc może PORTA PRO pod tym względem również byłyby lepsze.

A może jeszcze coś innego KOSS'a? Na Allegro jest jeszcze kilka innych modeli.

Generalnie chciałbym się zamknąć w okolicach 100 złotych, bo nie jest to dla mnie teraz najważniejszy wydatek i widzę, że za tyle mogę po prostu wrócić do tych, co miałem .

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post