Sony samo sie przyznało że z okazji wydania PS3 olało PSP.
Też mi sie wydaje że pandora zdechnie. Poważne firmy nie chcą robić nic na takie zabawki, niepoważne firmy to jednak za mało by skusić kogoś do zakupu.
Odtwarzanie muzyki i filmów to teraz juz standard, trzeba czegoś więcej.
Ja obecnie stawiam na smartfony (mniejsza o to jaki system). Technicznie niektóre mogłyby juz konkurować z PSP. Strasznie nie lubie nosić ze sobą 10 urządzeń - więc jak dla mnie wygrywa ten kto upcha jak najwięcej w telefon (który z definicji mam zawsze przy sobie). Moge przeżyć mniejszy ekranik jeżeli "kilka urządzeń" ma sie zmieścić w kieszeni, ale np mój brat juz nie bardzo.
Wiem to takie troche gdybanie bo dobrych gier na takie sprzęty nie ma i raczej nie bedzie, lecz skoro technicznie nie ma przeszkód by mieć konsolę, telefon, nawigacje, PMP i nie wiadomo co jeszcze w jednym - to tak byłoby najlepiej

W dodatku nigdy nie było problemu z darmowym oprogramowaniem na palmtopy.
Inna sprawa która mnie ciekawi to w ogóle granie poza domem. Jak jestem poza domem to zazwyczaj w jakimś celu - a w takim razie nie bardzo mam czas na granie. I z tego względu nie za bardzo wyobrażam sobie noszenie PSP wszędzie ze sobą (99% czasu jako balast?). A w domu mam x360 to po co mi takie coś..?
Dzieci naturalnie mogą sie bawić zawsze i wszędzie, to by tłumaczyło popularność Nintendo DS.