Podgląd pojedynczego posta
Stary 04.02.2003, 00:12   #9
jacoob
Jacoob Member

Data rejestracji: 31.08.2001
jacoob niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
[QUOTE]Laser napisa***322;(a)
[B]Witam !

Lanie wody to podstawa.

Szukałem na sciadze itp i nic nie znalazłem - moze cos przeoczyłem oczywiste jest ze dokąłdnie takieo tematu nie bedzie ale jakies materiały na temat ułątwiły by sprawe wiec jesli macie zródłą to czekam

Opracowanie ksiazkowe - sek w Tym ze moja polonistka zna wszystkie i daje takie tematy zeby nie było w opracowaniach

Wcale nie musisz mieć konkretnie ujetego tematu aby cos tam napisac . W opracowaniach lub na stronkach poszukać trzeba (jezeli się niepamięta ) zamyslu kilku tekstow z literatury Może spróbuj tak ;Najpierw poczętek o tym że wszyscy ludzie czegoś szukaja w życiu i najczęściej nie sa zadowoleni itd ble ble.. potem napisz jak ludzie w epoce romantyzmu postrzegali świat i czego chcieli a co sie działo myślę ze Dziady by tu sie przydaly , Konrad walenrod i powinno sie napisać o tym że Mickiewicz pisał swoje dzieła typu konrad przenoszac je do innej epoki a mianowicie do średniowiecza Napisz o mistycyżmie romantyzmu o tych wszystkich bajkowych światach Bo to właśnie byla ta tesknota No i coś z pozytywizmu np biedne dzieci dlaczego je tak opisywali ? bo chcieli aby mialy lepszy byt To samo się tyczy ciemnoty i tej pracy u podstaw Wymień kilka utworkow Konopnickiej ,Prusa i już .Z opracowań korzystaj tylko wtedy jezeli nieznasz utworu a musisz naznaczyć w wypracowaniu ze wiesz o co w nim chodzi Mam nadzieję ze pomoglem i chyba dobrze zrozumialem temat i ze ci jeszcze bardziej nie namieszalem^_^ No i nie pomylilem epok jezeli chodzi o utwory