Podgląd pojedynczego posta
Stary 10.06.2009, 14:02   #809
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez romanesco Podgląd Wiadomości
@andrzejj9
Czy dobrze rozumiem, że kupujemy tyle gniazdek ile potrzebujemy i 1 pilota, który obsługuje wszystkie gniazdka?
Tak, na pilocie są zwykle trzy (lub więcej) osobne przyciski do każdego gniazdka. Jedno wciśnięcie je włącza, drugie wyłącza (na niektórych może są oddzielne).

@ Ormianin

Nie zgodzę się, że oszczędności są iluzoryczne - patrz to, co napisał marynarz. To są w skali globalnej (czy nawet kraju, miasta..) ogromne ilości niepotrzebnie marnowanej energii. Każdy sposób, żeby z tym walczyć, jest dobry.

Inna sprawa, że samo takie gniazdko trochę również zużywa energii. I to nawet planuję sprawdzić, bo mam miernik i też mnie to ciekawi. Co prawda jestem przekonany, że nawet jeśli trochę ciągnie, to jest to wyraźnie mniej niż 'obsługiwane' przez to urządzenie, typu wieża, magnetowid czy telewizor. Ale sprawdzę to z ciekawości.

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post