Podgląd pojedynczego posta
Stary 15.06.2009, 09:05   #65
sobrus
Jukebox Hero

Data rejestracji: 17.09.2004
sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
ja płaciłem tez coś ponad 2zł, taryfa Halo . Prawie w ogóle przez to nie dzwoniłem i do dziś mi zostalo jako uraz z dzieciństwa . Potem przelazłem na TakTaka to była nowa jakość
A pamietasz jak era miała pierwsze 5 sekund za darmo? Wtedy ludzie dzwonili (jak to Polacy) na pierwsze 4 sekundy. Niektórzy potrafili zadzwonić 20 razy żeby przekazać całą wiadomość

To prawda, ja również nie byłem w stanie wygadać taktaka, też miałem erajednostki.
I właśnie dlatego między innymi przeszedłem do Playa.
Musiałem doładowywać min 50 zł na 3 miesięce - a po co mi uzbierane 200 erajednostek i 300zł na koncie? Mimo że za przejście Era zainkasowała 100zł (zdziercy!) to i tak musiałem gadać i powysyłać sms do caritas. Ten sam problem miał młodszy brat i rok temu przeszedł do MobilKing (minimalne doładowanie 3zł/ miesiąc). W erze uzbierał 400zł.

Teraz musze doładować 5zł na rok, więc będę płacić tyle ile faktycznie potrzebuje.
I wcale się nie zdziwie jeżeli to będzie 20zł na rok.
A do tego play ma całą masę innych ciekawych rzeczy.
- nie wnerwia codzień reklamami "przejdz na abo za 25zł/mc dostaniesz telefon z MP3 (z MP3! wow! ale sie szarpneli dla klienta od 9 lat!)", "sprawdz co przyniesie ci przyszłość, wyślij sms" , "wyślij SMS wygraj mercedesa" (tzn wyślij kilkadziesiąt smsów - będziesz miał jakieś szanse)
- lepszy zasięg
- niższe stawki do wszystkich (erajednostki tylko w ramach ery), w ramach play 5gr za minute z pakietem
- darmowe sms po doładowaniu, minuty za poł przychodzące bez comiesięcznej opłaty za to
- rodzina kupiła w playu fajne telefoniki w abo i teraz dzwonią do mnie taniej niż z voip (500 minut za 15zł)

Moim zdaniem to właśnie opłata 5zł/rok jest tym co wyróżnia Play Fresh. Żadna inna oferta , w tym bardzo atrakcyjna nowa Heyah , tego nie ma. Tan wciąż 200zł rocznie.

Ostatnio zmieniany przez sobrus : 15.06.2009 o godz. 09:21
sobrus jest offline   Odpowiedz cytując ten post