Cytat:
Napisany przez demek
ty chyba nie wiesz czego sie czepic juz
|
Gleba...
Sorry, ale od kilku postów czepiasz się co drugiego mojego zdania i to "ja nie wiem czego się czepić"

Odpadam...
Cytat:
Napisany przez Wawelski
Nie - najpierw pomachać lizaczkiem.
Jak nie pomoże - rozłożyć kolczatkę.
Po co strzelać? Żeby znowu ktoś niewinny dostał rykoszetem albo wprost z niewprawnej ręki?
Jakby tego pirata, co sreberko chciało ścigać, zatrzymali koledzy kierowcy sreberka za kilka kilometrów - najprawdopodobniej nic by się nie stało. A tak samochód do kasacji i zapłacimy my - podatnicy. A okoliczni mieszkańcy mogą dziękować Bogu, że nie szli akurat poboczem czy nie jechali z naprzeciwka, jak "kierowca, co nie dostosował prędkości do warunków drogowych" wyleciał z drogi i dachował.
Ciekawe, czy policjanci odpowiedzą za spowodowanie wypadku i za zniszczenie mienia społecznego.
A w ogóle, to co to za obłuda, że pilnujący prawa nie muszą go przestrzegać? Póki nie zapalą bąbek i nie włączą sygnału dźwiękowego są zwyczajnym użytkownikiem drogi i tak samo powinni przestrzegać (wszyscy kierowcy dookoła mają prawo tego oczekiwać - piesi też) przepisów, ograniczeń prędkości, linii ciągłych itd. A ścigając "pirata" tego nie robią.
Pościgi zostawmy kinowcom. Są drogie, nieefektywne i niebezpieczne. Policja powinna stosować bezpieczne metody (a przy okazji tańsze).
|
Bardzo dobrze napisane. To powinno być podsumowanie wszelkich dysput na temat tego, co wolno, a czego nie, policjantom w nieoznaczonym radiowozie.
Co do wypowiedzi wcześniej, to gwoli uzupełnienia, samochód musi mieć jeszcze włączone światła. Chodziło mi natomiast o jego oznaczenie, kiedy stoi - wtedy sygnał dźwiękowy nie jest już wymagany (pozostałe jednak - świetlny i światła, jak najbardziej).