|
GTA IV - uruchomienie
Hmm.. dziwne, ale nie znalazłem tematu o tej grze na forum. Czyżby nikt nie grał?
W każdym razie nie chodzi mi o samą grę, ale o uruchomienie. Może ktoś próbował i ma jakieś doświadczenia w tej kwestii (a nie jest to łatwe..).
Mam pożyczony oryginał, który ostatnio przez dwie godziny próbowałem uruchomić, bez rezultatu. Najpierw instalacja 16GB, w tym dwóch kompletnie niepotrzebnych mi programów (uwielbiam po prostu jak jestem do czegoś takiego zmuszany..), potem ściąganie patcha, jak się okazuje nie jednego, konieczność rejestracji i.. kolejne nieudane próby uruchomienia gry.
Problemy były różne, od komunikatów dotyczących problemów z przetwarzaniem grafiki, czy później z ilością pamięci na karcie graficznej (obydwa już powiedzmy rozwiązane), do tego, co jest teraz, czyli bluscrena i resetu przy próbie uruchomienia.
Na ten moment mam najnowsze sterowniki do karty graficznej, najnowszy patch, ustawienia, które w zupełności powinny na moim komputerze pójść (nawet przy tak złej optymalizacji). Popatrzyłem na internecie i problem ten pojawia się w różnych postaciach, ale tak naprawdę nie ma skutecznego wyjaśnienia. Pewnie więc metodą prób i błędów.
Ale zanim będę się znowu bawił (jeśli w ogóle będę, bo szczerze mówiąc grę chciałem tylko zobaczyć), to postanowiłem spytać - może ktoś też miał z tym problem i jednak jakoś sobie z nim poradził.