Podgląd pojedynczego posta
Stary 21.06.2009, 23:42   #6
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
O GTA IV czytałem, że to najgorzej zoptymalizowana gra na PC-ta w historii. Generalnie gra chodzi, albo nie chodzi Jednocześnie jest to pierwsza i jak dotąd jedyna gra, która była masowo zwracana przez kupujących na Steam'ie. Tak więc jedyny z pewnością nie jestem, ale z drugiej strony od premiery minęło kilka dobrych miesięcy, więc spodziewałem się, że przez ten czas co poważniejsze błędy zostaną naprawione. Widać nie..

Swoją drogą to właśnie taka refleksja mnie naszła.. Gra kosztuje w sklepie ok 150 zł. czyli bardzo dużo, instaluje się 16GB czyli również sporo, do tego długo to trwa, trzeba dodatkowo zainstalować różne dodatkowe bzdety zaśmiecające tylko i spowalniające system. Optymalizacja jest tragiczna nie tylko pod względem prawidłowości samego działania gry, ale także jej późniejszego chodzenia. Komputer, na którym bez problemu działa Crysis, tytaj potrafi nie być w stanie w ogóle wyświetlić płynnie grafiki. Do tego z pewnością dochodzą jeszcze jakieś ograniczenia dotyczące ilości instalacji gry itp.

I teraz pytanie - czy to wszystko ma być nagrodą za kupno oryginału?

Obecnie na komputerze poza jednym programem (którego praktycznie nie używam) nie mam nic pirackiego i chciałbym, aby tak pozostało. Jednak coraz częściej jak mam ochotę w coś zagrać zastanawiam się, czy nie łatwiej (i nie chodzi o kwestie finansowe) będzie po prostu ściągnąć tego z internetu. Za którymś razem chyba się do tego przekonam..

@ Reetou

Tak, chodzi o BSOD, spróbuję ten podany przez ciebie program.

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post