Pobawiłem się jeszcze trochę wczoraj i mam kilka dalszych wrażeń.
Niestety akurat te dwa pinballe z Amigi (poniżej przypomnienie, jeśli ktoś nie pamięta wszystkich stołów) nie są zrobione najlepiej. Tzn. zależy od stołu, ale większość (albo i wszystkie) zrobione są przez dwie grupy i akurat nie są zrobione najlepiej. Chodzi mi przede wszystkim o dynamikę, ale akurat tutaj odwzorowali to dość dobrze, bo tak to i na Amidze wyglądało (w sensie były to pinballe raczej mało dynamiczne - kula latała powoli i generalnie trudno było ją stracić), a także o właściwości fizyczne pewnych fragmentów stołu (np. przy łapkach, gdzie kula po prostu przykleja się do powierzchni zamiast odbić). Kilkukrotnie zdarzyło mi się także zatrzymanie kuli w miejscu (na jakimś elemencie stołu), co w oryginale nie miało miejsca.
Ale nie zmienia to faktu, że sprawa jest fajna i miło przypomnieć sobie stare gry
Dla przypomnienia stoły z Amigi:
PINBALL DREAMS:
- Beat Box
- Stell Wheel
- Nighmare
- Ignition
PINBALL FANTASIES:
- Partyland
- Speed Devils
- Stones'n'Bones
- ? (był chyba jeszcze jeden z jakimś rodzajem teleturnieju, ale nie znalazłem go jeszcze na stronie).
Posprawdzałem natomiast też inne stoły i tu bywa lepiej, zwłaszcza w przypadku tych najlepiej ocenianych i komentowanych. W niektórych dynamika stoi na naprawdę wysokim poziomie, jest sporo bonusów i generalnie można przyjemnie pograć