Cytat:
Napisany przez joujoujou
|
Poczytałem i w sumie jakiś pomysł to jest, chociaż jak doczytałem dalej rady, co komu pomogło, to porady są tak niezwiązane z sobą, że podejrzewam tu po prostu losowość. W kazdym razie poprawkę odinstalowałem, pewnie nie zaszkodzi.
W międzyczasie ściągnąłem jeszcze tego nowego patcha, tak więc nie wiem, co ostatecznie pomogło, ale przed chwilą udało mi się po raz pierwszy uruchomić grę. Tak mniej więcej na 5 sekund, żeby potem wywaliła się do Windowsa z komunikatem, że za mało pamięci na karcie graficznej...
Ten komunikat pojawiał mi się już wcześniej i specjalnie dlatego zmniejszyłem praktycznie wszystkie ustawienia w menu tak, żeby z posiadanych 512 (gra widzi trochę mniej) potrzebnych było ok. 370 (czyli duży zapas). Jak widać dla doskonale zoptymalizowanej gry okazało się to za mało. Żeby było ciekawiej zdążył pojawić się tylko jeden ekran, a wcześniej ten komunikat pojawiał się już w trakcie dema początkowego... Serio, w tym momencie przestaję się dziwić ludziom, że masowo ten tytuł oddawali.. Olewanie klienta też powinno mieć pewne granice.
W każdym razie gra być może już działa (chociaż podejrzewam, że i tak przyczyną było tu jednego coś w sterownikach Asus'a) tyle, że nie da się w nią grać. Oczywiście może to być losowe i jutro może się już w ogóle nie uruchomić (tak już też miałem, że przy jednym uruchamianiu pojawiał się jakiś błąd, a potem przy kolejnym zupełnie inny..), gdyby jednak postanowiła dalej działać, to może jeszcze zmniejszę ustawienia na minimum i zobaczę, czy w ogóle to działa.
Chociaż szczerze mówiac nie bardzo mi się już chce..
Dobrze, że nie ja tę grę kupiłem...