Cytat:
Napisany przez Ormianin
Szczerze mówiac Burt mialem Ciebie za inteligentego czlowieka, ale to co wypisujesz w pale mi sie nie miesci...
|
Tzn

Jesli pijesz do poprzedniego postu, to jeśli sie nie zorientowałeś - był to sarkazm na konkretny tok myślenia - "nie widziałeś to nie mów".
Trafny zresztą.
Cytat:
Napisany przez Ormianin
Ja moze nie bylem specjalnym jakims fanem Jacksona, ale musze przyznac ze ksztaltowal nawet moje gusta muzyczne juz w 80-tych latach i przede wszystkim zostanie tam najwiekszym artysta jakiego pamietam, jego plyta z 1982 "Triller" dla mnie do tej pory jest jedna z lepszych LP jakie sluchalem...
|
Widzisz, niby o gustach się nie dyskutuje, ale gdyby się nie dyskutowało, to nadal byśmy gryzdali węglem po ścianach w jaskiniach(chyba to stwierdzenie z tego forum - nie pamiętam). Ale konkretnie.Moja opinia oczywiście. Jego twórczość to nic innego tylko wesoła muzyczka dla ucha + fajne teledyski. Uprzedzę od razu argument o sprzedaży płyt i popularności. Mianowicie polski zespół Bayer Full. Żaden zespół czy solista w Polsce nie osiągnął takiego poziomu sprzedaży płyt jak właśnie BF, a wiadomo że oni śpiewają o duppiee Maryny = niczym. Powiesz, że MJ a BF to nie to samo. Oczywiście, że nie, ale przykład - sprzedaż-popularność-wartość artystyczna jak najbardziej trafny. Dlatego stwierdzenie, że wielkość artysty mierzymy po ilości sprzedaży płyt nie jest takie oczywiste. Zauważ, że jego ostatnia płyta beznadziejnie się sprzedawała, dlatego też musiał ruszyć w trasę aby podbudować budżet. Obecnie słuchali go tylko ludzie dorastający w latach 80-tych, nastolatkowie i 20 latkowie przełączają kanał gdy on się pojawia. Dla jednych może być królem popu, a dla innych nudziarzem. A dlaczego George Michael/Bono czy Freddy Mercury nie jest określany mianem "króla"?.Może część ludzi nie jest zachwycona ich twórczością. Powiedz komuś kto dorastał w latach 70tych, że Abba to najgorsze i najpłytsze badziewie jakie widział/słyszał świat. Wątpię, że to potwierdzi. A zapytaj o to samo kogoś młodego. Mimo, że dorastałem w latach 85-95, to jego muzyka przeszła obok mnie niezauważona.
Cytat:
Napisany przez Ormianin
...natomiast to co mowily media, przescigajac sie w bardzo rozniacych sie od siebie doniesieniach na temat rzekomej pedofilii Jacksona - to pozostawiam bez komentarza, w sumie duzo tych procesow bylo zdaje sie wyludzeniami o pieniadze...
|
Jak można wyłudzić pieniądze od kogoś niewinnego, zwłaszcza w USA mając za sobą armię najlepszych prawników?. Tak można by było załatwić każdego bogatego człowieka w stanach. Wystarczyłoby powiedzieć "Brad Pitt mnie dotykał, proszę 10 milionów", ale tak nie jest bo on tego nie robi. MJ nie został skazany tylko dlatego, że zapłacił ofiarą grube miliony. To była ugoda stron. Te dzieciaki teraz są bogate, stać je na studia itd. Gdyby MJ był biedny i nieznany to by siedział razem z innymi kryminalistami, i miałby zrobioną z "4liter" jesień średniowiecza. A tak mógł sobie kupić niewinność. Smutne to ale prawdziwe, że rodzice sprzedali swoje dzieci. Ale podobno "pecunia non olet".
Cytat:
Napisany przez Ormianin
... jedno jest pewne ze Jackson nie byl chyba zbyt szczesliwy czlowiekiem, biorac pod uwage choroby, niezbyt udane dziecinstwo i izolacje - samotnosc muzyka, ktora towarzyszyla mu szczegolnie w ostatnich latach...
|
Ale to on sobie zgotował te los. Nie my mu kazaliśmy się wybielać, spać w namiocie tlenowym robić sobie operację plastyczne, nie my kazaliśmy zamknąć się w posiadłości. On miał poważne problemy psychiczne. Ktoś powie "skąd wiesz jesteś psychiatrą?". Nie, ale wystarczy, że na niego spojrzę. Sam z siebie zrobił dziwadło. Jak żył to nikt się nie oburzał na dowcipy o jego nosie. A teraz to nazwą mnie potworem.
Dzieciństwo nie jest żadnym tłumaczeniem na nic. Na tym świecie są jasno nakreślone granice pomiędzy złymi uczynkami a dobrymi. Myślisz, że ofiary gwałtów/molestowania obchodzi tragiczne dzieciństwo sprawcy? Gdyby ktoś na ulicy cię napadł to zastanawiał byś się nad jego dzieciństwem i samotnością. Nie dorabiajcie ideologii pod MJ, bo on nie reprezentował żadnej. Był po prostu popularnym piosenkarzem.
04:25 - idę spać.