Chciałem dodać że Jackson wcale nie spał w namiocie tlenowym i nie wybielał się. Też całe życie tak myslalem ale to nieprawda.
Jackson "wybielił się" na skutek choroby oraz jej leczenia. Był potem bardzo wrażliwy na światło słoneczne.
Co do namiotu tlenowego, to plotka z tabloidów na podstawie zdjęć z planu filmu disneya Captain EO.
Co do jego wnętrza, naprawde nie umiem sie wypowiedzieć. Być moze był pedofilem, ale ja mediom nie ufam jak psom, a wiadomo taka sensacyjna sprawa to dla dziennikarzy po prostu .. rewelacja.
Co było w jego sypialni nie wiem. Wiem natomiast że dzieci mogą być wykorzystane tak, że żona może nawet bez problemu swojego męża posądzić o pedofilie jak jest wredna. Ktoś komu dziecko ufa może nawmawiać mu niestworzonych rzeczy. Nie ma żadnej linii obrony, zeznania dziecka są jedyne. A za pare melonów podejrzewam ze wielu by Jacksona chciało wydoić w ten sposób. Wystarczyłoby że dziecko spało na jego posiadłości i już jest dowód.
Oceniam więc tylko muzykę, choć generalnie go nie lubie, to ciężko zaprzeczyć że niektóre kawałki miał świetne a jago płyty szły jak ciepłe bułeczki.
Wiele utwórów skomponował i zaśpiewał sam. Nie mniejsze znaczenie miał jego taniec. A ten był co tu nie mówić na bardzo wysokim poziomie. Uczyła go m.in. Paula Abdul, niektóre z jego tańców wymagały specjalnego sprzętu do złamania praw fizyki (np Smooth Criminal).
Nawiasem Paula to też jedna z tych artystek którą uważałem za obciach (ale za to ładny

) to teraz lubie sobie posłuchać Straight Up czy Opposite Attract. A do tego to profesjonalny choreograf a nie tylko dekoracja na ekranie.