no wielkie dzięki za odpowiedź

udało mi się przerobić na RAWDAO jutro polecę po płytki bo niestety nie mam innej opcji przeniesienia plików do ps-a. Wcześniej nagrałem po prostu w Nero jak zwykłe dane i może dlatego wyskoczyło mi w ps-e, że niepoprawny format. W każdym razie jeszcze raz dzięki za info i za powodzenie w 2 klasie, przyda się

jutro napiszę jak mi to wszystko poszło
---
wypaliłem tak jak mówiłeś w RAWDAO, po włożeniu do ps-1 pokazuje mi na sekunde obraz standardowego okna tzn z opcją "Browser" i "System Configuration" potem wywala go na ten czerwony ekran ze zły, formatem dysku. Nie wiem w czym problem na pewno czegoś nie zrozumiałem dobrze. Czytałem na innych stronach, że żeby odpalić FMCB trzeba mieć swap magic, albo inne takie wymysły i pen driva do tego

jestem zkołowany kompletnie, czytałem też większość poradników na tej stronie. Miałbyś może jakiś poradnik który mi wytłumaczy całą istote tej instalacji? od samych podstaw jak przygotować plik do instalacji na ps2 np przez CD lub DVD, i jak uruchomić go na konsoli bo reszta jest jasno wyjaśniona na stronie... chociaż nie wiem czy robić Ci problem bo widziałem na allegro karty z całym wgranym oprogramowaniem więc w ostateczności mógłbym kupić, ale z drógiej strony niema to jak zrobić samemu