Cytat:
Napisany przez maras00001
Czytałem na innych stronach, że żeby odpalić FMCB trzeba mieć swap magic, albo inne takie wymysły i pen driva do tego 
|
Cytat:
|
Napisany przez Berion
Aby wgrać exploit na kartę pamięci należy uruchomić instalator, czyli de facto FreeMcBoot. Aby tego dokonać TRZEBA to zrobić na tzw. "konsoli przerobionej". Sposób uruchomienia programu jest nieistotny - podobnie jak nośnik z którego będzie uruchamiany. Aby dowiedzieć się więcej o aplikacjach dla PS2, odsyłam do naszego PS2 FAQ lub na nasze forum.
|
Hmm, już wiem czemu napisałeś o dowolnym nośniku. Użyłem tutaj skrótu myślowego, który zmienię jak Bartez naprawi generowanie artykułów.
Otóż ja, jak i pewnie większość userów, aplikacje uruchamiamy za pomocą uLE (manager plików, mini os, nazwij go jak chcesz ;]) - i faktycznie, nośnik wtedy jest dowolny.
Programy na PS2 można uruchomić na kilka sposobów:
1.) mając Modchip - z płyt CD/DVD; z trybu DEV1/DEV2/DEV3/DEV4
2.) używając exploitu M.Browna - z mass:/ lub mc0:/
3.) używając bootcd/cheat device (np. Swap Magic) - z płyt CD/DVD; z mass:/ lub mc0:/
4.) używając "exploitu" DVD-Playera (np. FMCB) - z mass:/ i mc0:/ lub mc1:/
To się tyczy oczywiście pierwszej aplikacji, bo można uruchamiać aplikacje innymi aplikacjami.
Każda z ww. metod rządzi się swoimi prawami (inaczej się uruchamia programy z karty na modchipie o ile obsługuje DEV1, a inaczej np. przez exploit M.Browna). Napisz czego używasz bo na "gołej" konsoli niczego nie uruchomisz prócz gier na oryg. nośnikach.
PS: NIE kupuj gówna na allegro. Nie nauczysz się i nie zrozumiesz tego, a ponadto okradniesz nas. Więc... kombinuj dalej.

To nie bomba atomowa.