Podgląd pojedynczego posta
Stary 28.06.2009, 21:06   #7
bojrob
Nowy na forum

Data rejestracji: 26.06.2009
bojrob w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napęd musiałby zwracać błędy, a tego to nie jestem pewien czy potrafi. Raczej nie - bo i po co to komu (z punktu widzenia Sony).

No właśnie. Sony nie tworzy softu,który mógłby się przydać wielu użytkownikom. Tworzą go sami ludzie,którzy go potrzebują a od napraw są drogie serwisy kasujące niejednokrotnie jak za przysłowiowe "zboże".
Proszę sobie wyobrazić, ile można by było zaoszczędzić pieniędzy w przypadkach, gdzie użytkownicy konsol mogą sobie sami sprawdzić, czy ustawić laser. Niestety w chwili obecnej jest to tylko serwis, lub wymiana lasera "na ślepo" bez 100%pewności, że laser jest uszkodzony. Co do zwracania błędów przez napęd wydaje mi się, że jest taka możliwość-sądząc po kogoś wypowiedzi zacytowanej w moim pierwszym poście-
Cytat:
Procesory DVD mają określoną pojemność pamięci wewnętrznej, tzw. bufor pamięci. Każde uruchomienie płyty DVD i błędne jej odczytywanie jest zapisywane do tego bufora jako error (dla odczytu w serwis mode).
Myślę, że jeżeli była by możliwość napisania takiego softu,to rozwiązałoby to wiele problemów.
bojrob jest offline   Odpowiedz cytując ten post