Ale nie wszystkie sieci mają drożej do Play. Poza tym nie wiem czy przypadkiem w niektórych sieciach dopłata do Play nie jest większa niż to co Play kasuje.
Z tego co udało mi sie znaleźć kiedyś znaleźć dodatkowej opłaty nie ma 36,6 mBank Mobile (33gr do wszystkich), MobilKing (39gr) , Carrefour Mova.
Więc jednak sie da. Operatorów małych najwyraźniej Play nie wkurza, tylko tych dużych.
btw. juz to było, wyższe MTR mają ułatwić wejście na rynek nowemu graczowi. Play w porównaniu z wielką trojką to wciąż gnojek. Więc nie wieszajcie psów na Playu, jak wejdzie ktoś nowy to też będzie tak kasować. Playa też.
no chyba że odpowiada wam trzech jedynie słusznych operatorów, stawki po 60gr za minute jeszcze przez 5 lat itp.
Ja jestem tylko konsumentem, w dodatku nigdy nie rozpieszczanym przez operatorów. To sie ciesze, zamiast psioczyć przeniosłem się tam gdzie lepiej
Procedura przeniesienia trwała około tygodnia. Jako że przechodziłem z TakTaka musiałem najpierw zarejestrować numer w Erze. Należy uważac zeby wpisali wszystko łącznie z drugim imieniem, bo inaczej odrzucą wniosek Playa i trzeba będzie przechodzić przez to jeszcze raz. Musiałem zostawić 50zł na karcie Ery na pożarcie.
Najpierw podpisałem wniosek o przeniesienie i czekałem. Potem przyszedł SMS ze moja karta sim jest do odebrania w salonie (wtedy wybiera sie bonusy). Gdy Era wyłaczyła moją kartę musiałem jeszcze odczekać kilkanaście nieprzewidzianych godzin (niestety bez telefonu) i już byłem w Playu.