elektryczny piekarnik, szczegolnie z termoogiegiem, grzeje bardziej rownomiernie
masz zwykle dodatkowe opcja, jak wlaczanie tylko obiegu, tylko dolu, tylko gory, rusztu, opiekacza i roznych ich kombinacji
gazowy wychodzi taniej w eksploatacji
moja ma jakies 11 lat, jest to Amica, rodzice kupili tez Amice jakies 5 lat temu
na razie zero problemow
w przypadku awarii najdrozszy ze wszystkiego jest wlasnie wyswietlacz

bo jest sprzezony z komputerkiem ponoc - ja sie nie znam, powtarzam slowa sprzedawcy z hurtowni, gdzie kupowalismy takie sprzety
w kazdym razie wymiana zegara sterujacego czesto siega ceny nowego urzadzenia
dodam tylko, ze sa dwie mozliwosci montarzu - na sztywnym lub elastycznym zloczu
to drugie jest oczywiscie duzo drozsze (waz kasztuje kuppe siana - ja chyba 100 placilem jakies 4 lata tamu, ale moge sie mylic)
ale mozna kuchenke dowolnie odsuwac, przesuwac (chocby, zeby wytrzec podloge, jak sie tam kiedys cos rozleje - zadko, ale w przypadku np mleka, nieocenione) i jest bezpieczniej (jak ruszysz za mocno to najwyzej waz wyskoczy i zablokuje wyplyw gazu, jak uszkodzisz sztywne lacze to masz kosztowny problem)
tyle gledzenia ode mnie
zadnego modelu konkretnego nie polece, bo w tym nie siedze