Może być Amica, zwłaszcza że to chyba ona najtańsza była (a może i Mastercook

Chociaż jakoś za dobrze mi się ta firma nie kojaży).
Z tym kablem to chyba rzeczywiście popatrzę na połączenie elastyczne. Przesuwania kuchenki nie przewiduję, ale też jest na nią wyznaczone dokładnie miejsce i jeśli się okaże, że np. nowa ma podłączenie miniamlnie w innym miejscu niż stara (bardzo stara..) to może być problem. Stówę więcej przeżyję. Ale dobrze o tym wiedzieć, bo sprzedawcy nic nie mówili, będę musiał dopytać.
A jeśli chodzi o to zabezpieczenie - orientujecie się, czy jest to rzeczywiście standard, czy trzeba jednak zwracać na to uwagę?
Ostatnia sprawa - podłączenie. Pytałem w tych sklepach i oni proponują jedynie transport. Podłączenie podobno nie jest trudne, jednak wolałbym nie robić tego sam. Z drugiej strony trudno wezwać speca skoro znając kierowców nie będę wcześniej wiedział, o której dokładnie się pojawi (zwykle są to przedziały 2-3 godzinowe, tyle nie będę u siebie trzymał speca od podłączenia). Macie jakieś doświadczenia w tej kwestii?