Cytat:
Napisany przez andrzejj9
No właśnie ostatnio już się w okolicy nie kręcą. Kiedyś było ich sporo i między innymi lodówki się tak pozbyłem, że zaczepiłem jednego, co na ulicy z wuzeczkiem szedł. Przyszedł za chwilę, lodówkę załadował i pojechał 
|
A na murach/słupach nie ma ogłoszeń typu "zbieram złom" ?
Z lodówkami teraz jest gorzej - ale i tak 2.5 roku temu zamiast płacić 39 zł, znalazłem ogłoszenie i facet przyjechał samochodem ... tylko, że był sam i się wkurzyłem bo żeby wyciągnąć lodówkę z kuchnii to musiał meble ruszyć ...
A teraz jak robiliśmy remont łazienki to z pralką i wanną nie było problemu - też dorwałem ogłoszenie na słupie - okazało się nawet, że to z Monaru chyba byli (lub coś podobnego) - na telefon przyjechali, wynieśli z mieszkania czy z klatki schodowej (wannę); co do pralki - nawet się pytali czy działa - bo oni mogą sobie ponaprawiać ...
Rozejrzyj się - może u Was też tak ktoś odbiera
Pozdrawiam
ro29
EDIT: przypomniało mi się - kuchenkę starą też jakaś firma zbierająca złom odebrała - wtedy to jeszcze było przed wejściem w życie tej ustawy o odpadach i tych firm/ogłoszeń było sporo ... a tak na marginesie - nie wiem jak Twoja (ile ma lat) - bo ta nasza stara 40-letnia to była diabelnie ciężka - gazownik to ją ledwo na klatkę schodową wyniósł (bo odebrali ją dopiero następnego dnia) ... a ta nowa ... raz dwa w dwie rączki i ustawia na miejsce ... haha blacha jak papier