Nie wiem coś tam wrzucił, ale prawdę powiedziawszy to nie chce mi się ściągać i sprawdzać. Masz tutoriale na konsole.CDRinfo.pl - działaj. Na stronie poświęconej przygotowywaniu plików (w tutorialu o FMCB i ESR) jest link do gotowej i na pewno w pełni działającej paczki, tzw. Noobie package.
Trochę mnie irytuje jak ktoś ściąga nie wiadomo co i skąd. Na p2p, ani "plikowaniach" nie znajdziesz niczego poza śmieciami przygotowanymi przez lamerów. Rozumiem, że masz problem, szukasz i starasz się użyć czegoś gotowego. Po prostu tak na przyszłość weź sobie do serca to co powyżej napisałem. ;]
--- ---
A teraz do rzeczy:
C oto znaczy "nie działa"? Ludzie, ja Was błagam. Ne używajcie takich określeń bo one zupełnie
NIC nie oznaczają. Napisz konkretnie "
co się dzieje gdy". Jak idziesz od lekarza to też mówisz: "panie no, boli mnie - to co mi jest?".
---
Cytat:
jest tylko ekran browser na ktorym widac ze plyta jest w srodku (w jednym przypadku na niebiesko w drugim na zolto )
|
I prawidłowo. To znaczy, że konsola (a konkretnie to napęd) poprawnie rozpoznała oba nośniki - niebieskie PS2CD, złote PS2DVD. Jak włożysz oryginalną grę to tak samo będzie wyświetlana.
W PAL i NTSC/U, w OSDSYS (tzw. Browser), "X" zatwierdza daną operację, a "O" lub "/\" anulują. Nie ma w tym nic ponadnaturalnego - nigdy nie widziałeś na oczy menu PS2?.
Cytat:
ponadto ps2 (fat 3004 pal )nie widzi wogole usb (poznaje po migajacym ziel swiatelku -po wlozeniu do kompa)wiec nawet jesli pojdzie plytka czy jest jakis sposob bez uzywania pendrive na wgranie mcboota na karte?
|
Otwórz sobie mój PS2 FAQ i poczytaj o USB.
Cytat:
konsola przerobiona (nie wienm czym -ale gry normalnie smigaja)czy mogly mi ktos napisac gdzie dokladnie szukac czym konsola przerobiona?
|
Nie używaj określenia "przerobiona", jest idiotyczne i nieadekwatne. Jakiś baran dawno temu to wymyślił i teraz wszyscy tak mówią na modchipy, exploity, bootcd/cheat device.
A więc, jak mniemam masz wlutowany modchip? No więc bierzesz zestaw śrubek, rozbierasz konsolę, robisz zdjęcie modchipa i wklejasz na forum (albo sam wpisujesz w google graphic "PS2 modchip" i porównujesz fotki ;]). Innego, 100% sposobu nie ma i nigdy nie będzie.
To zresztą bezcelowe (chyba, że jesteś ciekawy) bo chyba gry na DVD-+/R i CD-R odpalasz prawda?. Jeśli tak to i płyty z homebrew też o ile są poprawnie przygotowane.
---
Także podsumowując: problem masz z uruchomieniem programu jako takiego, a nie FMCB.