Dyskusja: Kieszeń na dysk
Podgląd pojedynczego posta
Stary 06.07.2009, 11:25   #18
Wawelski
Always newbie

Data rejestracji: 14.11.2003
Wawelski jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Wawelski jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Wawelski jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Wawelski jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
Szyfrować zawsze możesz true cryptem - nie wierzę, że zabezpieczenie z tej obudowy jest równie pewne i mocne.
Szybkość - jak zechcesz zrobić backup czy odzyskać system, to na USB przy 32GB Win7 czy Vista zrobi się ponad pół godziny - z weryfikacją x2. Dla mnie nieakceptowalne. A jak na szybko zechcesz zrobić backup wszystkiego, żeby porządnie pomieszać partycjami to trzeba zapuszczać na noc.
Teraz dysku może i nie potrzebujesz - ale z
czasem... Do tego przy stacji dokującej można w obudowie trzymać tylko potrzebne do pracy dyski - ciszej, chłodniej, mniejsze zużycie prądu.

Jedynkę - przed chwilą jeszcze się upewniłem, włożyłem 8GB micro SD SDHC Kingstona w adapterze - działa bez problemu (szybko i pewnie). Jak go kupowałem, to najpierw wziąłem Aerocool Coolpanel 2 - ale oddałem do sklepu, bo miał tak wlutowane gniazda SATA, że nie dało się włożyć kabla (i wszystkie w tym sklepie tak miały). Jego bajer, to wyciągana kieszonka z czytnikiem - czyli może być włożona w panel, a może działać jako niezależny czytnik podpinany przez mini USB - tutaj o tym pisałem
Polecam ten panel. Ma oczywiście kilka wad:
- cena
- tylko dwa kanały do wiatraków
- alarm załączany <600 obrotów (nie da się niżej ustawić - więc wolnoobrotowe wiatraki mogłyby chodzić jeszcze wolniej i ciszej)