Podgląd pojedynczego posta
Stary 07.07.2009, 17:29   #494
eldresso
Nowy na forum

Data rejestracji: 07.07.2009
eldresso w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Angry [PS2] FreeMCBoot, ESR i gry NTSC

Witam.
Mam pytanie - mianowicie czy można odpalić grę NTSC przy użyciu w/w programów na konsoli PAL? Szukałem i znalazłem sprzeczne opinie. Konkretnie chodzi mi o Okami (NTSC/USA). Laser jest w porządku (nowy jakieś 3 tyg., oryginały jak i kopie uruchamiają się normalnie (wszystko PAL, więc nie mam porównania z innymi grami NTSC), jednak przy Okami wyskakuje mi ekran z ESR klikam na "Launch DVD" i płyta zawiesza się. Normalnie po kliknięciu mam dwa mignięcia ekranu (fioletowy i jakiś tam jeszcze kolor, chyba seledyn) i gra rusza, jednak przy Okami nie ma mignięć i laser tak jakby się zawiesza - idzie do wnętrza płyty, potem z dziwnym dźwiękiem porusza się na zewnątrz, dalej coś jakby czytał i po chwili znowu do środka itd. Jak poczekałem kilka minut to ekran zrobił się fioletowy, ale dalej nic się nie działo.
Konsola SCPH-70004, płyta Verbatim, prędkość 4x. Nagrywana DVD Decrypterem i ImgBurn. Obraz patchowany ESR Patcherem i Memento Patcherem (osobno). Mam już 3 płyty wypalone i za każdym razem to samo.
Ma ktoś jakieś pomysły lub sugestie?
eldresso jest offline   Odpowiedz cytując ten post