Cytat:
Napisany przez nimal
ro - na ebay za pobraniem? z HongKongu? JAK 
nie da sie - zajzyj (ze zagladasz to wiem) i przeczytaj pierwsze posty w temacie o zakupach za granica - na ebay przewaznie MUSISZ ZAPLACIC W MOMENCIE ZAKUPU przez PayPal
a czemu nie zrzucac odpwoeidzlanosci na serwis? to serwis skonstuowal model zabezpieczen i to jego dziurawosc powoduje problemy
niestety system stosowany na allegro jest do d. i stad wynika latwosc oszustw
nie chce mi sie wypisywac oczywistych dziur systemu, zreszta po co
teraz juz nic nie zmienia - musieli by przebudowac CALY system, praktycznie poddac w watpliwosc tozsamosc wszystkich uzytkownikow - nie zrobia tego, bo by to byl strzal samobojczy
kupuje i na allegro i na ebay - mam porownanie, ale nie rezygnuje z zadnego z tych serwisow
|
1. Pytanko było oczywiście retoryczne - dotyczyło postu jaki cytowałem

2. Wiem, że na zagranicznych e-bay'ach płaci się zazwyczaj zaraz po zakupie PayPal'em - może i ten system jest bezpieczny - ale po prostu jeszcze nie mam tam konta (w PayPal'u), za granicą jeszcze nic nie kupowałem ... ale może i na to przyjdzie czas

3. A co do Allegro - zgodzę się w 100 % z drugą częścią tego co napisałeś - system weryfikacji tożsamości był i jest do d... - niedługo to i dzieci od 13 roku życia będą mieć możliwość zakładania kont "za zgodą Rodziców" ... już to widzę ile zapyta o taką zgodę itd.
Natomiast co do samego Allegro - ja ich nie bronię - też mam sporo zarzutów pod ich adresem - tylko, że - powtarzając to co poprzednio napisałem - nie kupujemy od Allegro tylko na Allegro - i mimo iż rzeczywiście mogli by zadbać lepiej o wiele kwestii - to jednak to nie oni są stroną - więc ja nie potrafię ich za wszystko winić - takie jest moje zdanie i tyle ...
Pozdrawiam