Cytat:
Napisany przez silvver
Witam, mam PS2 od kilku dni i dwie karty pamięci, oryginalną 8MB i 64MB z freemcboot + ers + parę innych rzeczy.
Memorkę z FMCB mam w slocie 1 - gdy mam ją w drugim, włącza się tylko LaunchERF z błędęm, i nic się nie da włączyć (np nie da się w ogóle wejść w mendażera plików).
|
"ESR" nie "ers".
Widać jest ustawiony auto boot dla aplikacji pod mc1:/costamcostam. W uLE z kolei ustawione jakieś ścieżki dla mc0:/ i stąd te cuda wianki.
Cytat:
|
Zatem 1 slot to FMCB, a w drugi mam wsadzoną memorkę 8MB.
|
No właśnie, bez sensu. ;]
Cytat:
Kopia zapasowa Tekkena 5 chodzi bez żadnych problemów, sejwuje się na 64MB bezproblemowo, tak samo z DBZ Budakai 3.
Natomiast w grze Ar Tonelico 2 mam problem ;/ przy zapisywaniu wyskakuje błąd Save Failed i po prostu gra nic nie zapisuje.
|
Wiele gier ma poważne problemy z obsługa podróbek i nielicencjonowanych kart. To normalne. Dlatego tych kart się w ogóle nie używa.
Cytat:
|
Gra przeszukuje tylko 1 slot, a 2giego nie (w 2gim mam oryginalną kartę 8MB) :/ Da się jakoś to przestawić, aby można było zapisywać na drugiej karcie?
|
Nie da się. Po prostu jest wiele gier, które nie pozwalają na wybór slotu i domyślnie zawsze pracują na pierwszym.
Cytat:
|
Czy może w jakiś sposób zmusić kartę z FMCB do działania z 2gigo slotu? (zmienianie wszystkich mc0 na mc1? heh chyba tak prosto to nie jest)
|
Przełożyć ją do drugiego slotu. ;D
Ale najpierw to sobie skopiuj defaultowego CNFa. Dla aplikacji linkowanych w menu nie używaj ani mc0:/, ani mc1:/ tylko mc?:/, żeby się nie ograniczać. W uLE jednak tak się nie da i tam wszystkie zewnętrzne ścieżki do kart muszą być przypisane albo dla pierwszego, albo drugiego slotu.
Cytat:
|
Oprócz tego mam drugie pytanie, jak to jest, że czasami mi się włącza oryginalny Browser PS2, innym razem od razu LaunchERF a czasami menu FMCB?
|
Raz Ci się włącza OSDh (jak to nazwałeś "menu FMCB"), a raz oryginalny OSDSYS (browser) ponieważ ta karta to szmelc - ma bardzo wolne czasy dostępu i czasem po prostu OSDSYS nie zdąży znaleźć update'u DVD-Playera (na tym polega ten "exploit").
Co do odpalania uLE to połącz moją powyższą wypowiedź z pierwszym akapitem tego postu.
PS: dlatego nie kupuje się gówna na aukcjach tylko samemu czyta i nagrywa...