Podgląd pojedynczego posta
Stary 11.07.2009, 22:44   #3160
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
A ja sobie z przyjemnością obejrzałem w telewizji (kurcze, już nie pamiętam kiedy ostatnio jakiś film w całości w telewizji oglądałem..) Pitch Black. Całkiem przyjemny film i dobrze się oglądało. Prawie..

Prawie dlatego, że nie mogło być inaczej i tłumacze musieli się znowu popisać u nas już nawet nie brakiem kompetencji, ale po prostu głupotą. W kilku miejscach jeszcze przełknąłem, ale to, co usłyszałem po scenie, kiedy Riddick zabija nożem jednego ze stworów, to mało mnie z krzesła nie zrzuciło.

Przypominam, w oryginale było to coś w stylu (o ile dobrze pamiętam):

"Did not know who he was fucking with", oczywiście powiedziane w stylu Disel'a.

Jak to przetłumaczyli nasi geniusze? Cytuję.. (niechętnie)...

"Do Riddicka się nie fika"...

Naprawdę.. przez kilka sekund kręciłem głową i nie mogłem uwierzyć, że dobrze usłyszałem... Do braku kompetencji przy tłumaczeniach już się przyzwyczaiłem, ale już było dla mnie przekroczenie akceptowalnego poziomu głupoty...

neverending path to perfection..

Ostatnio zmieniany przez andrzejj9 : 11.07.2009 o godz. 22:47
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post