Podgląd pojedynczego posta
Stary 14.07.2009, 17:03   #12
Reetou
Data rejestracji: 18.05.2004
Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Rozwiązania umowy z Polkomtelem ciąg dalszy...

Przez dwa tygodnie od rozwiązania umowy była cisza i spokój. A później się zaczęło...

Najpierw zadzwonił jakiś gostek z działu utrzymania klienta, który chciał mnie przekonać do pozostania w Plusie. Zaproponował mi za te same pieniądze co dotychczas... mniejszą liczbę minut niż miałem wcześniej. Idiota?!

Później zaczął mnie męczyć SMSami punkt Plusa w którym rozwiązałem umowę, coś w stylu "przyjdź, mamy dla ciebie nowe, świetne oferty". Już pędzę... Ale będąc na zakupach w oszołomie wstąpiłem, a co mi tam. Zasadniczo nie zaproponowali mi nic atrakcyjnego, podziękowałem więc i się pożegnałem.

Następnie dostałem listownie ofertę z działu utrzymania klienta. I nie powiem, tu się postarali... Przy zobowiązaniu na rok za mniejsze pieniądze proponują więcej minut. Jak przeliczyłem, minuta rozmowy wychodziła taniej niż w kartowych, coś koło 27 groszy/min. Gdyby nie to, że bardziej interesuje mnie znaczne obniżenie kosztów niż liczba minut, których już wcześniej nie wykorzystywałem w całości, była to całkiem interesująca propozycja.

Dlatego jak kilka dni później zgłosiła się jakaś sympatyczna paniena z działu utrzymania klienta, to sobie trochę porozmawialiśmy. Niestety nic ciekawego z tego nie wynikło... Jak usłyszała o chęci obniżenia kosztów, to propozycje zaczęły już przypominać te standardowe z 48gr./min. Po raz kolejny zapytałem jaka jest w tym dla mnie korzyść, jeśli nawet tel. na kartę w Plusie ma 29 gr./min? Oczywiście żadnego uzasadnienia...

Ponownie wyjaśniłem, że właściwie mogą mnie zainteresować tylko jednym - zostawieniem mi mojego numeru, ale na telefonie na kartę. Bo oprócz mojego mam jeszcze dwa telefony w Plusie: jeden z kończącym się zobowiązaniem za 4 miesiące, drugi simplus. Paniena, że to niemożliwe...

Ja nie wiem, ten Polkomtel to niby duża firma, więc powinni mieć kilku myślących ludzi, a tu proszę - dalej strzelają sobie w stopę. Bo technicznie na pewno jest to możliwe - kumplowi z abonamentem prywatnym sami powiedzieli, że po zakończeniu umowy jeśli doładuje konto, to będzie miał zwykłego simplusa na tym numerze. A firmowy numer - niby nie można.

Tak mogli by przytrzymać klienta choćby jeszcze przez te 4 miesiące z 3 telefonami, a tak dwa im wyprowadzam już teraz z sieci, ostatni za chwilę. I tak się zastanawiam, co oni się uparli na ten numer? Mnie na dobrą sprawę nie zależy - jest to numer firmowy, więc co i raz ktoś dzwoni, by coś mi opchnąć, czy kupić, a to towar, a to ubezpieczenia... Z tego co kojarzę, muszą taki 'stary' numer objąć przynajmniej roczną karencją. Później dają komuś innemu, a ja mu już współczuję A mogli zarobić przynajmniej parę stówek na tych 3 telefonach. Ciekawe, czy kiedyś się nauczą robić biznes?
Reetou jest offline   Odpowiedz cytując ten post