Cytat:
Napisany przez andrzejj9
A propo polskich sklepów - wczoraj dostałem taki spam i to powód, dla którego jakiś czas temu stwierdziłem, że nie zamierzam nigdy nic kupować w sklepie Media Expert. Przyzwyczaiłem się już do tego, że w reklamie chwyta się różnych środków, byle tylko zaciekawić i zdobyć klienta. Jednak to, co od sporego już czasu pojawia się w reklamach wspomnianego sklepu, przekracza według mnie akceptowalne granice. Dla mnie jest to albo traktowanie potencjalnych klientów jako realnych idiotów, albo zwykłe oszustwo. Obydwie te możliwości są dla mnie wystarczającym powodem, aby unikać tego sklepu.
Poniżej przykład, jeden z wielu, które można zobaczyć i na bilboardach:
|
andrzejj9 to jeszcze nic. Jakieś 2 tygodnie temu leżała u mnie gazetka jakiegoś sklepu, nie pamiętam którego, ale też sieciowego. Była tam oferta weekendowa produkty bez VATu, tak jak to MediaMarkt czasami ostatnio robił. Z tym, że MM nie podnosił drastycznie cen (przykładowo telefonów, nawet zakupiłem w taki weekend, na necie nawet nie było taniej).
Wracając do wspomnianej gazetki, jak zobaczyłem ceny (przypomnę bez VATu) to ze śmiechu o mało z krzesła nie spadłem

Przykładowo telefon Nokia 5730 XM - normalna cena 1999 zł, po odliczeniu VAT 1597 zł (w gazetce), gdzie normalna cena tego telefonu to
1499 zł (sklep Nokia).
Żeby tego mało było na pierwszej stronce gazetki, dobitnie wyszczególniona informacja
"tych cen nikt nie przebije".
Jak może tak ludzi w balona robić, to jawne złodziejstwo.