Cytat:
Napisany przez Wawelski
Jak pod wynajem, to bierz najtańsze co masz w promocji i tyle (byle gwarancja przyzwoita była).
Ja mam jeszcze fajniej, bo niedaleko mam sklepy (chyba główne na Polskę) Euro i Avansu i tam stoją porysowane czy powgniatane sprzęty - i lodówkę np. kupiłem za 60% ceny porysowaną i trochę powgniataną na boku, który przylega do ściany (więc mi w niczym nie przeszkadza) - chodzi już ponad pół roku bez problemu (a gwarancja normalna).
|
No właśnie taką kupiłem ostatnio w Electroword za 650 zł (tą z pierwszego czy drugiego linku - bez wyświetlacza), ostatnia z wystawki, ale poza jednym obiciem z boku, który i tak byłby zasłonięty przez meble, nic innego nie znalazłem. Tak więc wziąłem i szarpnąłem się naweto dodatkowo na trzyletnią gwarancję Happy Care (naprawa wszystkich uszkodzeń, także powstałych z winy użytkownika).
Ale w dniu dostarczenia zadzwonili do mnie, że nastąpiła pomyłka i ta kuchenka jest droższa (tyle to ja wiedziałem od razu, ale wyraźnie się pytałem, czy na pewno tyle kosztuje), normalnie kosztuje u nich 950, ale ze względu na to wprowadzenie w błąd, proponują mi cenę 750 zł. Jeszcze im nie udzieliłem odpowiedzi.
Niby dalej taniej i na miejscu, ale to już nie to samo, dlatego się zastanawiam. Za podobną cenę mogę ją kupić w podanym wyżej sklepie, a na pewno będzie to już nówka (tylko będę musiał sam załatwić transport).
Dlatego się waham..