Podgląd pojedynczego posta
Stary 23.07.2009, 14:40   #178
Reetou
Data rejestracji: 18.05.2004
Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Zmiękłem i się skusiłem na te 130 minut za te 12,50 zł...

I już zaczynam żałować... W momencie składania rezygnacji jakoś wybaczyłem polkomtelowi wszystko i rozstałem się z nimi w myślach pokojowo. To był błąd o którym szybko mi przypomnieli:

1/ - interesowała mnie cesja tego numeru na moje prywatne konto; Paniena na moje wątpliwości o utracie bonusów przy cesji zapewniała, że nie stracę, bo bonus jest przypisany do numeru. Oczywiście moje wątpliwości się potwierdziły, gdy otrzymałem nową umowę:

Cytat:
[..]również przeniesienie praw i obowiązków wynikający z umowy powoduje utratę prawa do korzystania z rabatu na abonament.
Hak im w smak, zrobię cesję na miesiąc przed wygaśnięciem umowy. Pozostaje mi tylko podziękować zasranemu polkomtelowi, a w szczególności p. Kamili L., za wprowadzenie klienta w błąd. Dobrze szkoli firma swoich pracowników... Zastanawia mnie też, czy dostanę ten obiecany pakiet 1000 minut - na umowie nie ma o nim wzmianki, mam jedynie SMSa z boku jako dowód takiej propozycji.

2/ - Ciekawi mnie sposób rozumowania tej dziadowskiej firmy: nowa umowa wchodzi w życie z początkiem nowego okresu rozliczeniowego. OK. Czyli za ten miesiąc muszę zapłacić abonament wg starej taryfy. OK. Czyli rozumiem, że obowiązuje stara umowa po wycofaniu przeze mnie rezygnacji. To dlaczego polkomtel skasował mi 350 minut z ubiegłych okresów rozliczeniowych? Nie wiem gdzie jest luka w moim rozumowaniu... Chociaż wiem - luka nazywa się dziadowski polkomtel.

3/ - Ciekawe, czy ustalanie kary umownej o 100% wyższej od zobowiązania jest zgodne z prawem? Bo ze zdrowym rozsądkiem na pewno nie... Zobowiązanie 12 x 12,50= 150zł, kara umowna 300 zł...

Ostatnio zmieniany przez Reetou : 23.07.2009 o godz. 14:47
Reetou jest offline   Odpowiedz cytując ten post