Cytat:
Napisany przez nimal
 kolejny rekord cenowy
dwie baterie do zegarka marki Sony razem z przesylka z Chin - 0,19***163;, czyli kolo 1pln (troche mniej przy dzisiejszym kursie)
doszly, dzialaja
w Polsce taka jedna bateria kosztuje kilka zlotych (najtaniej widzialem 6) plus kolo 7 i wiecej za przesylke
wymiana u zegarmistrza to od 11 do 25 (a czasem i wiecej, bo zegarek firmowy  )
ciekawe ile w Chinach stoja znaczki pocztowe... 
|
Powiem szczerze ... mi też się zdarza kupować "drobiazgi, drobnostki" na Allegro czy w sklepie internetowym - z różnych powodów ... ale żeby kupić 2 sztuki powszechnie dostępnej baterii i to jeszcze .... aż w Chinach ... no nie mogę

Pomijam, że to się opłacało ... to inna kwestia ... ale taka drobiazgowość i aż z Chin ... a ja myślałem, że to ja czasem przesadzam z oszczędznością i kupowaniem w necie
A co do ceny baterii ... to niestety sklepy tutaj nieźle zarabiają - zwłaszcza na niektórych modelach - ostatnio kupowałem baterię do Mamy zegarka ... jak usłyszałem w sklepie 6 zł to o mało nie padłem ... bo sprawdzałem w necie i w sklepie/hurtowni gdzie co jakiś czas kupuję różne baterie dla siebie i rodziny, to taka bateryjka kosztuje mniej niż 2 zł - tzn. dokładnie tej firmy co kupiłem w sklepie to 1,29 zł, a najdroższa z tej hurtowni to 1,79 zł (ale ostatnie zakupy robiłem niedawno więc kolejne gdzieś pod koniec roku zapewne - a 1 szt. nie opłaca się kupować ze względu na koszt przesyłki - wiadomo ) ... szkoda, że nie wiedziałem, że można tak tanio kupić w Chinach