Cytat:
Napisany przez nimal
wiekszosc baterii kupuje na ebay lub dealextreme
sprawdzenie ceny trwa... minute? chyba mniej
pojscie do zegarmistrza... dojscie do samochodu trwa dluzej - to nie tylko pieiadze sie oszczedza - to tez czas, wygoda
wiec po co mam nawet probowac sprawdzac ceny w realu? pamietam, ile placilem pare lat temu, zanim "odkrylem" zakupy w necie
|
Ja akurat rozumiem, że to oszczędność czasu i pieniędzy i nie dziwię się w ogólności - tutaj zaskoczyła mnie po prostu ilość i do tego miejsce skąd dokonałeś zakupu

A jeśli już o bateriach - to też chyba z rok temu dla siebie i najbliższych zacząłem kupować w takiej jednej hurtowni internetowej - akurat tak się składa, że pewne różne baterie są u nas regularnie używane - i stwierdziłem, że wolę np. raz na pół roku wydać niż przepłacać po nawet 20-40 % w osiedlowym sklepie ... nie mówiąc już przypadkach 100 % drożej i więcej ... a i takie znam !! Oczywiście niekiedy, można kupić w innych miejscach taniej - ale jak mam specjalnie jechać - to jak wyżej kolega napisał - koszt paliwa zniweczy często zaoszczędzone parę złotych ... no i stracony czas ..
A może na tym ebay' u było by jeszcze taniej

... tylko, że niektóre z tych co zawsze kupuję są albo made in Japan albo UE ... choć tam chyba nie tylko chińskie sprzedają ...
A jeśli chodzi o baterie zegarkowe - to taki mały OT - bo teraz mi się dopiero przypomniało (nawet o tym zapomniałem jak kupowałem Mamie tą baterię) - że chyba z 2-3 lata temu kupowałem chyba dwa razy tego typu baterie "pastylkowe" w sklepie elektronicznym - i było zdecydowanie taniej niż w innych sklepach (nie mówiąc już o zegarmistrzach) - oczywiście dotyczy to sklepów elektronicznych w Poznaniu - nie wiem jak w innych miastach (elektronicznych - mam na myśli sklepy z elementami elektronicznymi - a nie markety elektroniczne

)
Pozdrawiam
ro29