Cytat:
Napisany przez andrzejj9
sprawdziłem.. uruchomił się... kurde..
później dalsze testy...
(...)
|
I jak działa na tym zastępczym zasilaczu ?
Przeczytałem właśnie wszystkie posty - i też stawiam na zasilacz - dlaczego ? - bo miałem kiedyś podobne problemy z uruchamianiem komputera - napięcia były OK, nawet kuzyn wziął go do jakiegoś speca i ten wymienił mu (czyli zasilaczowi) kondensatory (ponoć miały 30 % pojemności - albo 60 - dokładnie nie pamiętam - było to z 5 lat temu) - i co - nic to nie dało - ostatecznie kupiłem nowy zasilacz i na ponad 4 lata miałem spokój

).
Więc teraz jak coś mi w kompie pada związanego z uruchamianiem to sprawdzam na wstępie zasilacz właśnie (oczywiście nie ma reguł - może to być np. płyta główna itp.)
Cytat:
|
Napisany przez andrzejj9
ehh.. coś ostatnio mam pecha do sprzętu, przez ostatnie kilka miesięcy miałem więcej problemów niż przez wszystkie lata posiadania komputera do tej pory (kiedy poza jednym dyskiem IBM, którego ostatecznie i tak nie reklamowałem, bo działał (tylko dziwnie..), nie zepsuło mi się chyba nic..)
|
Dlaczego ja się nie dziwię ... może dlatego, że ja też tak mam ? A może po prostu dlatego, że tak to dziś już jest - najpierw w końcówce lat 90-tych elektronika RTV itp. oraz AGD zaczęły spadać z jakością ... a komputery jeszcze się "trzymały" - od kilku lat niestety i komputery straciły na jakości i trwałości ... jak bym Wam napisał ile lat mają moje stare elementy w kompie jaki jeszcze używam .... to naprawdę nie wierzę, aby z dzisiejszych coś tyle wytrzymało ...
Pozdrawiam i powodzenia ... a na marginesie - zasilacz za 400 zł i problemy ... współczuję
ro29