Podgląd pojedynczego posta
Stary 06.08.2009, 18:26   #27
andy
logged out
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 12.07.2003
andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
A w poprzednim poście miałem na myśli, że w wielu językach zasada składni/semantyka jest taka sama lub podobna i po opanowaniu choć dwóch języków to reszta wchodzi szybko i jest od razu logiczna/zrozumiała
Potwierdzam. Nauka programowania to jak nauka jazdy. Jeśli nauczymy się jeździć na motocyklu to później chcąc nauczyć się jeździć samochodem czy "czołgiem" nie uczymy się od podstaw tylko odpowiednio modyfikujemy swoją dotychczasową wiedzę.
Gdybyś chciał przesiąść się na C++ wystarczy nauka składni oraz OOP.

Cytat:
Czyli wybrać Turbo Pascala. Mam nadzieję, że cena się zwróci.
Moim zdaniem zwróci się jeśli nie będziesz leniem. Jak już wcześniej pisałem Pascal/Turbo Ptyś jest językiem niezwykle prostym w przyswojeniu dzięki czemu idealnie nadaje się do nauki. Fakt do praktycznego zastosowania jego czas już minął bo teraz liczy się OOP ale do dydaktyki to najlepsza możliwość.

Ostatnio zmieniany przez andy : 06.08.2009 o godz. 18:28
andy jest offline   Odpowiedz cytując ten post