Komputer się wyłącza
Otóż mam taki problem (w skrócie) : pewnego razu włączywszy komputer zauważyłem, że ten sam od siebie wyłączył się przy ładowaniu systemu... i tak w kółko Macieju...
Co ciekawe, gdy wejdę w tryb awaryjny, a następnie uruchomię ponownie komputer system załaduje mi się normalnie, ale za to wyłączy mi się po pewnym czasie (może to być godzina, może to być i 5 minut). Dodam, że w chwili pojawienia się usterki nie miałem zainstalowanego antywirusa, więc naprawiłem ten błąd i dokonałem gruntownego skanowania, a następnie pozbyłem się wszelkich szkodliwych programów. To również nie pomogło, więc poszedłem po najmniejszej linii oporu i po prostu zainstalowałem system na nowo, formatując przy okazji partycję C (z systemem)... dwa razy. I to nie pomogło, zauważyłem też, że przy przy uruchomieniu komputera BIOS nie wykonuje wszystkich czynności (pierwsze co rzuciło mi się w oczy, a raczej uszy, to brak testu pamięci, charakterystycznego pipnięcia)
Nie jestem przekonany czy jest to wina bardziej sprzętu niż oprogramowania, sam nie wiem już co robić. Cała sytuacja stała się już mocno irytująca.
Z góry dzięki za pomoc!
|