Podgląd pojedynczego posta
Stary 13.08.2009, 20:08   #2
Wawelski
Always newbie

Data rejestracji: 14.11.2003
Wawelski jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Wawelski jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Wawelski jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Wawelski jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
Te normalne też IMO nie są normalne - wyglądają jak z kontrolera na magistrali PCI. Widziałem testy tego dysku, gdzie zaczyna się od 150MB/s a potem spada.
Tu wygląda mi, jakby coś grzebało po dysku - jak masz dwa takie, to przetestuj ten, który nie jest systemowy, nie ma na nim swapa i ubiwszy zbędne procesy (może jakieś indeksowanie, MS search, antywir itp. grzebią - użycie procka też może o tym świadczyć). Ale jak na drugim dysku coś grzebie, a wszystko idzie po tym samym kontrolerze i/lub PCI to wąskim gardłem jest właśnie to miejsce, a nie dysk. Sprawdź, czy podkręcenie magistrali PCI (jak masz możliwość) wpłynie na wydajność.

Update
Ten test wygląda na normalny IMO

Ostatnio zmieniany przez Wawelski : 13.08.2009 o godz. 20:30
Wawelski jest offline   Odpowiedz cytując ten post