Cytat:
Napisany przez kizio
Poważnie?  // musiałem
Ostatnio się właśnie zastanawiałem nad kupnem jakiejś taniej grafiki do starego kompa i właśnie miałem na oku Asusa - teraz już wiem że raczej wezmę coś innego 
|
No to mnie lepiej nie pytaj o radę
Do tej pory robiąc tego typu zakupy brałem pod uwagę różne kryteria oceny - wydajność, dodatkowe funkcje (w przypadku płyty głównej), zawartość pudełka, cenę.. Na gwarancję specjalnie nie zwracałem uwagi, co najwyżej na jej długość. Teraz jednak widzę, że przy obecnej jakości sprzętu komputerowego (i sprzętu w ogóle) gwarancja i obsługa klienta staje się najważniejszym kryterium.
Asus podpadł mi tutaj straszliwie, ale weźmy producenta zasilaczy Be Quiet, o czym pisałem ostatnio - to wygląło tak, jak to powinno wyglądać. Odesłanie sprzętu, otrzymaniem po dwóch dniach nowej sztuki, żadnych pytań, żadnych problemów. I tak cholera powinno być. Nie po to płaci się grube pieniądze za sprzęt z wyższej półki, żeby przy ewentualnej reklamacji być traktowanym jako oszust czy głupek. Taka firma jak Asus nie powinna sobie na to pozwalać (a może to już właśnie nie jest taka firma..).
Tymczasem skontaktowałem się ze sklepem, gdzie kartę kupowałem i ci przynajmniej są w porządku, bo powiedzieli, że wymienią mi ją na nową. Tu mają u mnie plusa. Ale z Asuem i tak się skontaktuję. Za taką obsługę oczekiwałbym przynajmniej przeprosin (jeśli jeszcze w jakimkolwiek stopniu zależy im na dobrej marce..).