Podgląd pojedynczego posta
Stary 21.08.2009, 05:16   #15
Ciacho00oo
Nowy na forum

Data rejestracji: 20.08.2009
Ciacho00oo w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Kodak Gold Pro są faktycznie dostępne bez problemu no ale kosztują 6zł/szt plus koszt przesyłki. Szukam w miare kompromisowego rozwiązania do 4zł za sztuke bo jak mam np kupic 100 szt. to juz jest widoczna różnica..

Co do płyt typu "medical grade" to przejrzałem powierzchownie google i nic nie znalazłem na ten temat.

Cytat:
Napisany przez andy Podgląd Wiadomości
Dla ciebie idealne będą takie naklejane warstwy ochronne.
^^to całkiem ciekawe^^ ale co to dokładnie..? jakiś link do oferty można prosić czy w ogóle jakieś rozszerzenie tego hasła? z drugiej strony to w zasadzie z tego co wiem na płyty CD nie powinno się niczego naklejać z powodu zakłócenia wyważenia płyty itp.

Ogólnie to denerwuje mnie bardzo tendencja na świecie do robienia coraz większej masówy wszystkiego, ja całe życie stawiam na jakość a nie na ilość a cały świat dąży w przeciwnym kierunku.. np. nie żeby samochód wytrzymał 20 lat tylko jakies 5-10 i niech klient kupi sobie nowy. Tak samo z płytami.. po co klient ma kupić płyte co wytrzymuje 10 lat? przecież bardziej sie tym firmom opłaca gdy będzie co 2 lata przegrywał płyty.

Fakt ludzie też napędzają sami to wszystko bo chcą coraz taniej nie zważając na jakość.. tylko jest też na tym świecie pewna ilość osób (i myśle że z biegiem czasu będzie takich coraz więcej) które jednak wolały by mieć swobodną możliwość decydowania o jakości produktu który chcą kupić tj. ok niech będa płyty nazwane np. standard i kosztują od 20gr do 2zł ale mogłyby być też płyty o podwyższonej wytrzymałości - chociażby takiej jak właśnie te płyty z przed kilu lat, oraz płyty super pro extreame deluxe gold extra plus hiper mega do archwizacji danych które wytzymują 200lat.
Reasumując brakuje na rynku średniej klasy płyt a i te wysokiej jakości też nie są jakoś wyjątkowo dostępne.

Powiedzcie mi do kogo mam petycje napisać w tej sprawie??
Ciacho00oo jest offline   Odpowiedz cytując ten post