Cytat:
Napisany przez mensir67pl
i po co Toshiba może dysk popsuty?
coś tu za dużo kombinujesz .....
zobacz w jakim trybie pracuje dysk IDE czy AHCI [to już dużo powie] usuń partycje załóż nowe
|
no jakoś muszę sobie poradzić, więc kombinuję.... Dysk pracuje w IDE. Co do partycji to robiłem już to wiele razy, usuwałem wszystkie instalowałem na nowo Vistę. Jak Vista mi nie pasowała to zapodałem sobie Xp. Płyta od Visty jest tak zrobiona, że wszystko i tak usuwa i jest czysty system z nowymi partycjami, więc to raczej nie wchodzi w grę....
Cytat:
Napisany przez Patrix
A ten XP to jaka wersja, oryginalny ?
A ta herezja z instalką W98 też dobra...
|
Tak orginalny, napożyczłem od znajomych orginalne Xp-ki, Później jak to nie chciało iśc to też pokusiłem się o pirata, ale to też nie pomogło

, więc to nie jest wina płyty instalacyjnej.....
Co do W98 to tak przypadkowo na to wpadłem, jak już żadna płyta nie chce startowac to 98 idzie, ciekawe nie .....też się nad tym zastanawiam....
Cytat:
Napisany przez yahol
Licencji nie sprawdzisz,  z zalozenia zakladam, ze system jest oryginalny, mimo 
Jezeli nie mam calkowitej pewnosci, zakladam ze jednak oryginalny.
Do tego modelu Toshiba nie daje driverow pod XP na swojej stronie, trzeba kombinowac. Podobno sa tutaj ale nie sprawdzalem.
Dobrze zrobiona plyta z driverami do chipsetu/dyskow/kontrolera zawsze odpali.
Widac nasz nowy kolega ma z tym problem  ale kombinuje - i to sie chwali.
|
te setki Wp-ków to było oczywiscie przenośnie, próbowąłem na zmianę te same płyty, które miałem pozyczone
Co do sterowników to kolega ma rację, jest to duży problem i to do dnia dzisiejszego.
Musze może pomyslec, zeby zrobić sobie takiego Xp-ka razem ze sterownikami, ale czy to pomoże. System się pewnie zainstaluje, tylko na jak długo to starczy, może po prau dniach znów mi nie odpali komp i bede musiał na nowo zapodać system.....
No i na koniec dzieki za poparcie o kombinowaniu
Cytat:
Napisany przez grzeniu
A w temacie, to nic do powiedzenia nie macie.
Na szczęście napisał, że lapka kupił i ma jeszcze gwarancję. Nie musicie rozdrapywać, czy czasem nie był kradziony, bo wtedy to by trzeba na policję gościa zgłosić.
|
Nie przypuszczałemm, że pijdzie tu nawet o kradzież...

Może powinienem zacząć kupiłem laptopa z Media Mark dwa prawie dwa lata temu.....bla...bla itd...

Laptop jest legalny, ma orginalną Vistę i XP też kupiłem orginalnego, wiec mam dwa systemy.
Cytat:
Napisany przez yahol
Alez mamy, mamy.
Czyż nie napisałem, ze plyta zrobiona nLite z dogranymi driverami bedzie dzialac.
Azaliż, także samo podałem (niesprawdzony) link do owych driverow!
Albowiem, rzeknę wam:
-jezeli 98 ruszył z bootowaniem, to nie ma cudów, XP musi ruszyc!
Tako BillG ustalil!
I tego bede sie trzymal.
Wiec grzeniu, nie tylko wytykaj, ale i czasem czytaj (moje posty mozesz omijać, ale sam widzisz ile tracisz)
|
może własnie taka płytka zrobiona z NLite bedzie oki, może i ruszy. Jak pisałem mam płytę Norton Ghost 14.0 Recovery Disk i ta bez problemu rusza. Jednak problem jest z tym że jak już jest system to po pewnym czasie komp się nie chce włączyć, to samo miałem na Viscie, po miesiacu czasu kompa wyłaczylem i nastepnie na drugi dzien tylko czarne tło i reinstalka pomogła na jakies 3 miesiace, a pozniej to juz kupilem Xp-ka, ktory wytrzymał rozwiez na jakieś koleje 3 miesiace, a po tym czasie to juz sie cyrki działy