Witam Berion

Przykro mi, że tak mnie potraktowałeś, naprawdę darzę Cię szacunkiem za te wszystkie programy do PS2, nawet uLE po odpaleniu u mnie nazywa się...Berion

Ale do rzeczy - mam zainstalowany fmcb z płyty elfpackr6b, skonfigurowany tak, żeby po wciśnięciu np. X odpalał się od razu uLE, więc wkładam oryginalną grę, odpalam konsolę (ps2slim z zaślepkami) trzymam X, uruchamia się uLE i u góry ekranu weryfikuje płytę, że jest to PS2DVD. Płyta się zatrzymuje, więc podmieniam ją na kopię np. innej gry, wchodzę do cdfs:0 i eksploruje pliki gry (już kopii !!). Najeżdżam na SLUSa czy SLESa i gra startuje. To wszystko

Jak już mówiłem nie wszystkie mi tak startowały ale może to wina mojego oryginału ?(za mały TOC?)
Oczywiście, ESR jest świetny, mi po prostu z lenistwa nie chciało się robić kopi gry pożyczonej od kumpla i jej patchować, więc próbowałem i się udało

Sprawdź

Powiem więcej - po odpaleniu konsoli z włożoną oryginalną płytą DVD z filmem i uruchomieniu uLE, (u góry menadżera plików weryfikuje płytę że jest to DVD) podmieniam ją na kopię gry (nie spatchowaną) i uruchamiam ESR i gra też odpala

Acha, ja mam slimkę ale kolega ma grubą i odpala tak samo tylko trzeba ręcznie wysuwać tackę (nie używać EJECT), piszę to bo wiem, że masz grubąps

Co ty na to ? Pozdrawiam